کمیاب شدن روغن خوراکی/ علت چیست؟

کمیاب شدن روغن خوراکی

رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، هشدار داد که بازار روغن خوراکی با کمبود جدی مواجه شده و کارخانجات این کالا را با قیمت‌های غیرمنطقی عرضه می‌کنند.

وی توضیح داد: «کمبود اصلی به دلیل نبود مواد اولیه کافی است. روغن صنعتی که قیمت کارخانه‌ای آن حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است، در بازار با نرخ‌هایی از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و بیشتر فروخته می‌شود که این افزایش، تخلف کارخانه‌ها محسوب می‌شود.»

این وضعیت باعث شده اصناف مانند رستوران‌ها، قنادی‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها به دلیل گرانی روغن صنعتی، به سمت خرید روغن خانوار بروند. روغن خانوار نیز با عرضه محدود و اغلب همراه با کالاهای تحمیلی توزیع می‌شود و در نهایت توسط اصناف از خرده‌فروشی‌ها جمع‌آوری می‌گردد.

کنگری با اشاره به نزدیک شدن ماه رمضان تأکید کرد: «بحث تک‌نرخی شدن روغن مطرح است اما نرخ رسمی جدیدی اعلام نشده. باید سریع‌تر برای این مسئله تصمیم‌گیری شود تا فشار از روی مصرف‌کننده برداشته شود.»

مشاهدات میدانی هم نشان می‌دهد روغن در فروشگاه‌ها عمدتاً تک‌عددی و با موجودی بسیار کم عرضه می‌شود، در بسیاری از موارد موجود نیست و گاهی صف‌های طولانی برای خرید آن تشکیل می‌شود.

این کمبود و افزایش قیمت، نگرانی‌هایی را برای افزایش مصرف در ماه رمضان ایجاد کرده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *